Ga naar de inhoud

Donderdag 26 september bereikten we een belangrijke mijlpaal aan de Heuvelstraat in Silvolde: het hoogste punt van de laatste 12 nul-op-de-meter huurwoningen is behaald. Het bereiken van het hoogste punt met Biobased stro dakpanelen markeert het duurzame aspect van het project.

De herinrichting van de Heuvelstraat gebeurt zo duurzaam mogelijk en met aandacht voor circulariteit en het gebruik van natuurlijke materialen. Zo zijn materialen als dakpannen en bakstenen van de oude woningen hergebruikt en wordt er waar dit kan gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Het bereiken van het hoogste punt met Biobased stro dakpanelen is hier een mooi voorbeeld van en een mooie stap richting de oplevering van dit bijzondere project.

Groene woonomgeving

Naast de circulaire bouw wordt ook de straat groen en duurzaam ingericht. De Heuvelstraat krijgt een groen karakter met autoluwe zones en veel aandacht voor de natuurlijke omgeving. Naar verwachting kunnen de bewoners van fase 2 begin 2025 genieten van hun duurzame woning in deze groene straat.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door 8rhk ambassadeurs en provincie Gelderland.

 

Meer weten? Bekijk dan het filmpje van het plaatsen van de Biobased stro dakpanelen.