Ga naar de inhoud
Aanleunwoning

Als u of uw partner zorg en/of verpleging nodig hebben, is een aanleunwoning wel zo veilig en comfortabel. U woont dan naast of vlakbij een verzorgingshuis. Een verzorgende is altijd in de buurt. Wonion verhuurt in de gemeente Oude IJsselstreek aanleunwoningen bij meerdere verzorgingshuizen.

 

Er zijn twee voorwaarden om in aanmerking te komen voor een aanleunwoning

  1. U moet als woningzoekende ingeschreven staan bij Thuis in de Achterhoek.
  2. U heeft een zorgindicatie. Deze staat vermeld in het zorgplan van uw zorgverlener.

Heeft u een indicatie voor alleen huishoudelijke hulp, of heeft u vragen? Neem dan contact op met Wonion of het servicepunt van Azora.

 

Wachtlijst

Bent u ingeschreven als woningzoekende én heeft u een zorgindicatie, dan komt u op de wachtlijst voor een aanleunwoning bij een verzorgingshuis van uw keuze. Vul hiervoor het aanmeldformulier aanleunwoning in en stuur dit naar Wonion. Wij sturen uw gegevens door naar de wachtlijstbemiddelaar van zorgverlener Azora. Zodra er een aanleunwoning beschikbaar is, bekijkt hij of zij welke woningzoekende daarvoor in aanmerking komt. Dit is in principe degene die het meest urgente zorg nodig heeft. De wachtlijstbemiddelaar neemt contact met u op als er een aanleunwoning voor u beschikbaar is. Let op: aanleunwoningen staan niet op Thuis in de Achterhoek.

 

Huren

Als u interesse heeft in de aanleunwoning die u aangeboden krijgt, verwijst de wachtlijstbemiddelaar u door naar Wonion. Wij zorgen ervoor dat u de woning kunt gaan bekijken. Na de bezichtiging neemt u weer contact met ons op. Als u besluit de woning te accepteren, nodigen wij u uit voor een intakegesprek waarin we onder meer uw inkomen toetsen en de details van de huurovereenkomst met u bespreken.

 

Zorg

Woont u eenmaal in uw aanleunwoning, dan bent u verplicht om uw (thuis)zorg en/of verpleging af te nemen van Azora. Woont u met zijn tweeën in de aanleunwoning en overlijdt degene die zorg nodig heeft, dan mag de overblijvende partner in de woning blijven wonen.