Ga naar de inhoud

In het centrum van Gendringen verrees vorig jaar het woonzorgcentrum De Oevelgunne. Naar volle tevredenheid van de gebruikers is het woonzorgcentrum inmiddels een jaar volop in gebruik. Het resultaat van een fijne samenwerking van verschillende partijen. Ter afsluiting van dit gezamenlijke project ontving Jelle Hoogeveen namens Azora deze week een innovatief bankje uit handen van Gerrolt Ooijman van Wonion. Het bankje is gemaakt van circulair en biobased materiaal, waarvan de grondstoffen volledig herbruikbaar zijn. Het circulaire bankje biedt bewoners of passanten vanaf de entree een mooi zicht op het Kerkplein tijdens een rustmomentje, een gesprekje, of terwijl ze wachten op bezoek of vervoer.

“Duurzaamheid vormt voor Wonion een rode draad bij alles wat we doen. Het woonzorgcentrum is daarom zeer energiezuinig gebouwd. Het is goed geïsoleerd, gasloos en de zonnepanelen leveren de energie voor onder andere de warmtepomp om het binnenklimaat in het gebouw tijdens alle seizoenen comfortabel te houden. Maar duurzaamheid gaat niet alleen over energie. Het gaat ook over duurzaam wonen, door te kijken hoe bewoners langer prettig kunnen blijven wonen. Als professionele zorgorganisatie speelt Azora hier heel goed op in. De kracht van het samenwerken zit dan ook in het samenbrengen van de verschillende expertises. Door duurzaam samen te werken kom je verder en De Oevelgunne is hier een mooi voorbeeld van”, aldus Gerrolt Ooijman directeur bestuurder bij Wonion.

Van en voor Gendringen

Het woonzorgcentrum heeft een brede functie en is voor alle inwoners van Gendringen. Het biedt senioren en zorgbehoevenden een eigentijds en comfortabel onderkomen en allerhande faciliteiten en voorzieningen die de zorg ondersteunen en het welzijn van de bewoners bevorderen. Naast woonruimte biedt De Oevelgunne meerdere gemeenschappelijke ruimten. De grootste gemeenschappelijke ruimte is gericht op het ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Kortom een gebouw van en voor Gendringen.

De Oevelgunne is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Azora, Wonion, Estinea en anderen.